You Are Currently Viewing Cum Te Ajuta Bowen Pe Termen Lung?
  • Post category:Sanatate
  • Reading time:4 mins read

Pe langa  informatiile pe care le gasesti pe site legat de terapia Bowen, consider ca ar fi de ajutor sa scriu cateva motive pentru care sa incerci terapia Bowen ca mod de intretinere a starii de bine.

Atunci cand in organism exista un dezechilibru, terapia Bowen ajuta corpul sa isi regaseasca abilitatea de a restabili armonia, prin aplicarea unor miscari delicate in puncte specifice.

Sedintele de terapie Bowen se fac doar o data la sapte zile, iar o sedinta dureaza in medie o ora. Cand vorbim de dureri acute, dureri consecutive unei accidentari ori probleme psiho-emotionale, rezultatele apar dupa doar cateva sedinte de terapie. Dar ce se intampla in cazul unor afectiuni cronice, pe care persoana in cauza le are de mai multi ani? In aceasta situatie, tratamentul se poate intinde pe mai multe luni.

Uneori, la finalul sedintelor de tratament sunt intrebata care este solutia pentru a mentine starea de bine obtinuta in urma terapiei, pentru mai mult timp.

Adevarul este ca exista afectiuni cronice care nu vor disparea niciodata complet, chiar daca Bowen aduce o imbunatatire semnificativa. Trebuie intotdeauna sa avem in vedere varsta persoanei care beneficiaza de terapie si istoricul sau medical. Celor cu afectiuni cronice care au beneficiat de terapie Bowen si care doresc sa mentina starea de bine dobandita, le recomand sedinte de intretinere la un anumit interval de timp.

Bineinteles ca schimbarea in bine a comportamentului zilnic poate sa aduca mari imbunatatiri starii generale de sanatate si va consolida rezultatele obtinute prin terapie. Uneori este necesar doar sa fim atenti la lucrurile marunte, sa observam lucruri pe care in mod obisnuit nu le constientizam. Poate stam aplecati, cocosati, incordati sau obisnuim sa inclestam dintii. Este bine sa fim atenti si la felul in care mergem sau la pozitia de la birou. Exista situatii cand o persoana nici nu isi da seama la inceputul sedintei cat de incordate sunt anumite zone din corp si realizeaza doar la final cat de bine se simte cand se da jos de pe pat.

Sunt insa oameni care inca nu sunt pregatiti sa depuna acest efort sau simt ca nu mai au energie sa se gandeasca la asta si exista si situatii in care persoana in cauza nu poate renunta la ceea ce ii provoaca durere, sau cel putin, nu poate elimina factorii favorizanti identificati. Spre exemplu, un sofer profesionist care are dureri de spate datorate pozitiei indelungate la volan, cineva care lucreaza peste 8 ore in fata calculatorului, sau un sportiv de performanta ce impinge limitele organismului pentru victorie.

Ei bine, in acest caz, anumite dureri vor reaparea dupa incheierea sedintelor de terapie datorita actiunilor nocive repetate si pastrarea aceluiasi comportament, iar solutia pentru un disconfort redus o reprezinta sedintele de terapie Bowen repetate la 2 saptamani.

Toate bunurile materiale pe care le detinem au nevoie de intretinere, unele mai des decat altele, iar daca de cele mai multe ori nu asteptam pana se defecteaza complet, de ce am astepta ca toate problemele noastre sa se agraveze cand putem face ceva de la primele semne? De obicei schimbarile din corpul nostru apar treptat, cate putin in fiecare zi, asa ca trec neobservate pana cand  lucrurile se agraveaza tot mai mult si persoana cauta ajutor. Cu cat abordam problemele mai repede, cu atat mai repede vor aparea imbunatatiri. De aceea, trebuie sa ne ascultam corpul.

Odata ce acesta este echilibrat prin terapie, are nevoie doar de un “memento” pentru a nu se indeparta de aceasta stare. Este nevoie astfel ca sedintele de terapie Bowen sa se repete o data la doua saptamani sau o data pe luna in functie de situatie.

Sanatatea este scumpa doar atunci cand nu prevenim nimic.

Alege din timp sa iti menti starea de sanatate. Te invit la terapie. 

Share, daca ti-a placut ...